Bine ai venit la Targul de Dinozauri! Aceasta echipa si-a finalizat proiectul, iar mai jos poti vedea forma finala a ideii lor. Daca iti place acest proiect, voteaza-l si tu!

Pentru a vedea cum a decurs etapa de constructie, mergi la categoria "Evolutie" din josul paginii.

DINO-CURIOŞII

DINO-CURIOŞII

Data inscriere: 07 Aprilie 2013

Coordonator: Georgel Bradu

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.8 BÂRLAD, a VI-a B

Descriere

Ştim că dinozaurii au apărut pe Pământ acum 230 milioane ani,în Era Mezozoică.Până în prezent au fost găsite şi clasificate aproximativ 1300 de specii.Dinozaurii trăiau pe uscat ca şopârlele,în aer ca păsările şi în apă precum crocodilii.
Prin proiectul nostru dorim să prezentăm câteva specii de dinozauri şi frumosul lor mediu de viaţă.
Pentru echipa Dino-curioşii ,însuşirea unor cunoştinţe despre viaţa dinozaurilor înseamnă un mare pas înainte

Evolutie

13 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

http://www.youtube.com/watch?v=mElaUtPvE7I
La aceasta sdresa puteti viziona filmuletul facut de Dino-curiosi dupa finalizarea proiectului.
Suntem siguri ca o sa va placa si ca ne veti vota . Va multumim!

12 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

Echipa Dino-curiosii a ajuns la final.Aceasta perioada nu a fost deloc usoara,dar cu rabdare si perseverenta am reusit sa depasim problemele si greutatile aparute.Suntem bucurosi si multumiti de macheta noastra.Am invatat multe lucruri despre dinozauri,am acumulat experienta,am comunicat bine.Multumim organizatorilor acestui concurs,Asociatia Secular Umanista si Scoala Discovery pentru ca ne-au oferit posibilitatea de a realiza acest proiect(lucru in echipa,cunostinte,imaginatie,creativitate,abilitati practice).Multumim conducerii scolii pentru sustinere in realizarea proiectului educational.

08 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

O parte din echipa de proiect are sarcina de a face campanie de promovare a machetei. Plecam in oras, impartiti pe grupe, si distribuim fluturasi cu informatii referitoare la modul de votare.Dorim sa strangem cat mai multe voturi.

08 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

Aceasta este macheta la final..... este expusa pe holul scolii unde vom face activitati de diseminare a acestui proiect.

08 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

Am expus macheta in fata scolii, parintii,elevii scolii si cadrele didactice au putut sa o vada.Echipa de proiect a primit foarte multe intrebari despre modul de realizare a machetei si despre speciile de dinozauri prezentate.Suntem fericiti si multumiti ca am primit aprecieri.

08 Mai 2013
DINO-CURIOŞII


Pteranodonul a trăit acum aproximativ 70 de milioane de ani, în cretacic.Erau stăpânii cerului în cretacic, cu o deschidere a aripilor de 7 metri, pteranodonii au fost unele din cele mai mari zburătoare care au existat vreodată. În ciuda dimensiunii mari, reuşea să-şi ia zborul datorită oaselor goale care îi confereau o greutate nesemnificativă, doar 20 de kilograme.
Noaptea se retrăgea pe rocile stâncilor unde dormea cu capul în jos. Se hrănea cu peşte şi insecte.
Avea o creastă lungă,subţire folosită pe post de cârmă pentru a-şi stabiliza poziţia şi schimba direcţia în timpul zborului.

07 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

am ajuns si la ultima etapa,Natalia il picteaza

07 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

Natalia,Rares si Antonio l-au imbracat cu plastilina

07 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

iata si ultimul nostru dinozaur care se numeste Pteranodon.Am facut scheletul din sarma,l-am imbracat cu ziare,i-am dat forma,l-am lipit cu scotch

07 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

Stegosaurus este un dinozaur cu armură ce a trăit în perioada Jurasic.Având în jur de 9 metri lungime și 4 metri înălțime, Stegosaurus este și unul dintre cei mai ușor de identificat dinozauri, fapt datorat celor două rânduri de plăci înalte și verticale situate pe spatele său, dar și a celor patru țepi de pe coadă folosiți foarte des în auto-apărare.Era un dinozaur foarte mare care cântărea extrem de mult(4,5), fiind un urmaș al primilor sauropozi.Stegosaurus are cel mai mic creier față de restul dinozaurilor erbivori.

07 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

Parasaurolophus-ul a fost unul dintre cei mai blanzi erbivori din perioada cretacica. Nu avea arme de aparare prea puternice inafara de greutatea sa mare si de coada lunga si robusta pe care o putea folosi pentru a arunca locituri ca de sabie in directia posibililor pradatori.Principalul sau mijloc de aparare era fuga, mai ales in apa:era un inotator fantstic.Ajungea pana la 10 m lungime si pana la 3 tone greutate.

07 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

Brachiosaurus (însemnând "reptilă cu brațe") a fost un gen de dinozauri sauropozi erbivori patrupezi, din familia Brachiosauridae, care au trăit de la sfârșitul Jurasicului, posibil până la începutul Cretacicului. Cântăreau între 30 și 80 de tone. Genul a fost denumit în acest fel deoarece membrele anterioare erau mai lungi decât cele posterioare. Acești dinozauri au fost unii dintre cele mai mari animale care au trăit pe Pământ și au devenit unii dintre cei mai faimoși dinozauri, putând fi recunoscut cu ușurință.

07 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

Marele erbivor numit Anchilozaur a trait in perioada Cretacic si mai este cunoscut si sub numele de dinozaurul cu armura
Capul sau avea patru coarne triunghiulare germinare în partea din spate a craniului şi un strat de scuame groase ce încoronau capul pentru o protecţie suplimentara. A avut chiar si armura în jurul pleoapelor.Anchilozaurul avea cioc si dinţi mici pe care îi folosea sa manânce cantitati mari de plante necesare pentru a sustine un organism de 3-4 tone. Era cel mai greu dintre toate speciile clasei Ankylosauria şi putea atinge o lungime de 10 m.

05 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

ne-am dat seama ca avem nevoie si de copaci mai mici...asa ca hai la treaba

05 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

pictam stancile si pietricelele

05 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

se munceste la echilibrul formelor si al marimilor

05 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

lipim nisipul,suntem din ce in ce mai motivati sa continuam munca

05 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

multe,multe coji de ou pe care le-am pisat ca sa facem nisipul,pietrisul mic.Alte coji de ou vor fi montate pe macheta, ele reprezentand stanci mai mici.Folosim si fasole pentru pietricele

05 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

realizam padurea

05 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

am ajuns la partea cea mai frumoasa.Invelim macheta in hartie creponata de culori diferite care sa insemne iarba,pamant,vegetatie de padure.Pe munti din loc in loc am lipit cu aracet vata,am vopsit-o cu verde pentru a realiza muschii

05 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

lucram mult pentru a realiza padurea.Pe vremea dinozaurilor copacii erau foarte inalti cu tulpina subtire iar la sol exista din abundenta vegetatie,tufisuri cu frunze mari

05 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

vulcanul nostru este gata,iata ca si erupe...

05 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

Andra a facut un lac din ziare rasucite pe care le-a lipit cu aracet in forma de cerc si apoi le-a pictat...A iesit foarte frumos!

04 Mai 2013
DINO-CURIOŞII

Echipa Dino-Curiosii va ureaza un PASTE LUMINATsi fericit alaturi de cei dragi.Pe curand cu ganduri bune...

30 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Se picteaza acum Stegozaurul... abia asteptam sa vedem ce iese

30 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

s-a muncit mult si la Stegozaur

30 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Natalia il picteaza

30 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Rosu ca focu'

30 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Parasurolophus incepe sa prinda viata

30 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Parasurolophus, fara muschi :)

30 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Natalia picteaza branchiozaurul

30 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Iata-l pe brachiozaur cu un strat de plastilina

28 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Cu aceeasi tehnica de la primul dinozaur am si inceput brachiozaurul

28 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Iata cum au iesit copacii

28 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Copacii au fost realizaţi din sârmă mai groasă pusă în trei rânduri pentru tulpină, iar din sârmă mai subţire am confecţionat ramurile, după care toate componentele au fost învelite în hârtie creponată.
Frunzele le-am confecţionat din hârtie colorată şi hârtie creponată, care au fost lipite pe crengi.

28 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Munţii şi vulcanul au fost confecţionaţi din ziare lipite cu aracet. Le-am dat forma apoi i-am învelit în prosoape de hârtie şi am dar din nou un stat de aracet. După ce se vor usca îi vom picta.

28 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Anchilozaurul e aproape gata....ce bucurie pe capul nostru

28 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Macheta are o dimensiune de 1,5 m/1,5 m prin lipirea celor două coli de polistiren. Am confecţionat un Anchilozaur astfel: am făcut scheletul din sârmă oţelită, după care l-am îmbrăcat în ziare, i-am dat forma, apoi l-am lipit cu scotch de hârtie

28 Apr 2013
DINO-CURIOŞII

Impreună cu elevii am studiat mai multe materiale informative (Colecţia 15 dinozauri, Atlas 3D Dinozaur, Imagini şi figurine dinozauri). Ne-am documentat şi am ales să reprezentăm cât mai fidel următoarele specii: Anchilozaurul, Brachiozaurus, Parasurolophus, Pteranodon, Stegozaur.

MATERIALE FOLOSITE:
- 2 coli polistiren expandat
- Sărmă groasă şi subţire
- Ziare
- Hărtie creponată
- Plastilină
- Prosoape din hărtie
- Aracet
- Suluri de carton
- Scotch de hârtie şi lucios lat şi îngust
- Acuarele pe bază de ulei şi acuarele de apa
- Pensoane
- Coji de ouă
- Boabe de fasole
- Vata
X