Get Adobe Flash player

Alte stiinte

Cum se produc uraganele? De ce elemente este nevoie pentru aparitia vietii, si ce forme poate lua ea? Ce face ca structurile de mari dimensiuni sa stea in picioare? Cum s-a nascut Luna, si ce ne-am face fara ea?

Modulul ”Alte stiinte” este raspunsul Discovery pentru micile si marile intrebari pe care cu totii ni le punem (sau ar trebui sa ni le punem) la un moment dat. Folosind elemente din stiintele curiculare, aceasta serie de lectii incurajeaza cunoasterea dincolo de constrangerile manualului. In plus, a 50-a aniversare NASA este pretextul pentru cateva incursiuni fascinante si spectaculoase in spatiul cosmic.

Alte stiinte

Secretele oceanelor

Pornind de la calatoria lui Darwin pe vasul Beagle si observatiile sale facute in insulele Galapagos, lectia discuta procesul de selectie naturala, notiunile de adaptare, genom, ADN etc, precum si genele dominante si recesive. Folosind diverse materiale didactice, elevii recreeaza calatoria vasului Beagle si descoperirile lui Darwin; un experiment demonstreaza functionarea genelor dominante si recesive; folosind notiuni de genetica, elevii schiteaza un portret al viitorilor lor copii, pe baza trasaturilor familiei.

Logheaza-te pentru a descarca acest material video

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.