Get Adobe Flash player

Matematica

Matematica nu este atat de abstracta pe cat cred multi. Lectiile din aceasta serie arata ca orice element al matematicii poate fi util in viata de zi cu zi, de la functii si grafice in interpretarea hartilor la numerele rationale si ideea de divizibilitate, importanta triunghiului in arhitectura sau elemente de statistica.

Partea teoretica a fiecarei lectii este completata de exercitii sau activitati care sa familiarizeze elevii cu aplicatiile directe ale teoriilor studiate.

Matematica

Rezolvarea problemelor

Clasele: 6-8 | Aria curiculara: Matematica si Stiinte

De la determinarea informatiilor relevante la testarea si compararea a multiple strategii, aceasta lectie foloseste exemple practice de logica si rationament pentru a ilustra modul in care matematica este folosita pentru a rezolva probleme din viata reala.

Elevii vor invata notiuni despre rationamentului inductiv si deductiv, vor fi incurajati sa foloseasca abordari variate pentru rezolvarea unei probleme, vor invata sa elaboreze generalizari si ipoteze si vor exersa modalitati de prezentare a unei probleme (in scris, oral, in imagini sau concret).

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.