Get Adobe Flash player

Biologie

De la cine ai mostenit lobul urechii - si de ce? Ce stiu celulele sa faca? Ce este un biom? Ce a descoperit Darwin in insulele Galapagos si de ce sunt importante descoperirile lui pentru lumea noastra?

Lectiile de biologie din aceasta serie propun o abordare interactiva, in care elevii participa direct, prin studiu aplicat si exercitii la clasa, la intelegerea notiunilor fundamentale ale biologiei.

Biologie

Razboiul dinozaurilor - Supravietuitori in conditii extreme

Seria combina grafica 3D de ultima generatie cu cele mai recente studii de paleontologie pentru a explica modul in care dinozaurii au evoluat si s-au adaptat la mediu mai bine decat oricare alta vietuitoare din istorie. Timp de aproape trei ore, pasionatii de dinozauri se vor bucura de o incursiune in Cretacic care va analiza pradatorii, victimele lor si secretele anatomiei unor specii diferite, care insa au un tel comun si tactici de supravietuire asemanatoare.

Episodul 1 - Supravietuitori in conditii extreme
Primul episod compara strategiile de supravietuire ale sauropodului Sauroposeidon, care a trait in plin Cretacic, cu cele ale celebrului Tyrannousaurus Rex. Una dintre diferentele principale se leaga de modul in care cele doua specii isi cresteau puii, dar importante sunt si diferentele, deduse din fosilele descoperite pana acum, intre dimensiunea creierelor celor doua specii.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.