Get Adobe Flash player

Biologie

De la cine ai mostenit lobul urechii - si de ce? Ce stiu celulele sa faca? Ce este un biom? Ce a descoperit Darwin in insulele Galapagos si de ce sunt importante descoperirile lui pentru lumea noastra?

Lectiile de biologie din aceasta serie propun o abordare interactiva, in care elevii participa direct, prin studiu aplicat si exercitii la clasa, la intelegerea notiunilor fundamentale ale biologiei.

Biologie

Razboiul dinozaurilor - Sisteme de aparare

Seria combina grafica 3D de ultima generatie cu cele mai recente studii de paleontologie pentru a explica modul in care dinozaurii au evoluat si s-au adaptat la mediu mai bine decat oricare alta vietuitoare din istorie. Timp de aproape trei ore, pasionatii de dinozauri se vor bucura de o incursiune in Cretacic care va analiza pradatorii, victimele lor si secretele anatomiei unor specii diferite, care insa au un tel comun si tactici de supravietuire asemanatoare.

Razboiul dinozaurilor - Sisteme de aparare
Am vazut cum vanau unii dintre cei mai fiorosi dinozauri. Care erau, insa tehnicile de aparare utilizate de victimele pradatorilor? Sauroposeidon, Parasaurolophus, Ankylosaurus si Triceratops au trait toti in America de Nord in diverse perioade ale Cretacicului. Episodul exploreaza modul in care cei patru dinozauri s-au adaptat pentru a face fata amenintarilor carnivorilor periculosi din jur.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.