Get Adobe Flash player

Biologie

De la cine ai mostenit lobul urechii - si de ce? Ce stiu celulele sa faca? Ce este un biom? Ce a descoperit Darwin in insulele Galapagos si de ce sunt importante descoperirile lui pentru lumea noastra?

Lectiile de biologie din aceasta serie propun o abordare interactiva, in care elevii participa direct, prin studiu aplicat si exercitii la clasa, la intelegerea notiunilor fundamentale ale biologiei.

Biologie

Razboiul dinozaurilor - Pradatori perfecti

Seria combina grafica 3D de ultima generatie cu cele mai recente studii de paleontologie pentru a explica modul in care dinozaurii au evoluat si s-au adaptat la mediu mai bine decat oricare alta vietuitoare din istorie. Timp de aproape trei ore, pasionatii de dinozauri se vor bucura de o incursiune in Cretacic care va analiza pradatorii, victimele lor si secretele anatomiei unor specii diferite, care insa au un tel comun si tactici de supravietuire asemanatoare.

Episodul 2 - Pradatori perfecti
Tyrannosaurus, probabil cel mai celebru dintre dinozauri, a trait in cretacic in America de Nord. Cu cine impartea teritoriul acest carnivor feroce? Episodul il prezinta alaturi de doi contemporani la fel de fiorosi: Deinonychus si Quetzalcoatlus, specii complet diferite dar cu care erau nevoiti sa concureze pentru hrana. Cum supravietuiau si cum vanau aceste vietuitoare?

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.