Get Adobe Flash player

Chimie

De la cele mai mici particule pana la cele mai complexe combinatii, natura din jurul nostru poate fi ”descompusa” si inteleasa cu ajutorul chimiei.

Lectiile din aceasta serie arata o alta fata a acestei stiinte: compusii nu sunt niste abstractiuni, ci substante de care ne folosim in viata de zi cu zi - iar tabelul periodic al elementelor devine mai usor de inteles prin activitati interactive care sa ajute elevii la intelegerea proprietatilor si utilizarilor grupelor de elemente.

Chimie

Nemetalele

Clasele: 9-12 | Aria curiculara: Matematica si Stiinte
Nemetalele sunt esentiale pentru lumea noastra - de la aerul pe care il respiram pana la pamantul pe care calcam si la elementele fundamentale ale corpului uman. Acest program ne propune o intoarcere in timp pentru a vedea cum oxigenul a devenit, din factor de poluare, un motor al evolutiei. Apoi vedem cum sulful a dus la descoperirea accidentala a prafului de pusca si aflam cum hidrogenul poate fi folosit ca sursa de combustibil pentru masinile viitorului. In cele din urma, coboram in adancurile pesterilor pentru a vedea cum nemetalele au jucat un rol esential in formarea pesterilor subterane.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.