Get Adobe Flash player

Chimie

De la cele mai mici particule pana la cele mai complexe combinatii, natura din jurul nostru poate fi ”descompusa” si inteleasa cu ajutorul chimiei.

Lectiile din aceasta serie arata o alta fata a acestei stiinte: compusii nu sunt niste abstractiuni, ci substante de care ne folosim in viata de zi cu zi - iar tabelul periodic al elementelor devine mai usor de inteles prin activitati interactive care sa ajute elevii la intelegerea proprietatilor si utilizarilor grupelor de elemente.

Chimie

Metaloizii

Clasele: 6-8 | Aria curiculara: Matematica si Stiinte

Lectia le prezinta elevilor metaloizii, care uneori se comporta ca niste metale, alteori, ca niste nemetale. Elevii vor afla cum borul si alte elemente dau culori spectaculoase focurilor de artificii, vor examina proprietatile semiconductoare ale siliciului, pentru a vedea cum a declansat acesta era informaticii, vor descifra povestea spusa de urmele de metaloizi gasite in ramasitele unui barbat care a trait acum 5000 de ani, si vor explora functionarea computerelor si a elementele care fac posibila existenta computerelor in general.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.