Get Adobe Flash player

Biologie

De la cine ai mostenit lobul urechii - si de ce? Ce stiu celulele sa faca? Ce este un biom? Ce a descoperit Darwin in insulele Galapagos si de ce sunt importante descoperirile lui pentru lumea noastra?

Lectiile de biologie din aceasta serie propun o abordare interactiva, in care elevii participa direct, prin studiu aplicat si exercitii la clasa, la intelegerea notiunilor fundamentale ale biologiei.

Biologie

Lumea dinozaurilor - Tactici de supravietuire

Lumea dinozaurilor se foloseste de cele mai noi studii paleontologice si de cele mai recente tehnici de animatie computerizata pentru a calatori in timp intr-o epoca uimitoare. Credeati ca dinozaurii erau niste reptile gigantice si lente? Lumea dinozaurilor va va prezenta o lume nemaivazuta, de la veveritele zburatoare din jurasic si de la T-Rex pitici la broaste atat de mari ca ar fi putut inghiti cu usurinta un dinozaur. Prin explorarea celor mai noi descoperiri despre comportamentul dinozaurilor, de la dansurile de imperechere si constituirea familiilor in specia T-Rex pana la nasterile subacvatice ale mosasaurilor, emisiunea va aseza lumea dinozaurilor intr-o perspectiva noua si fascinanta.

Episodul 3 – Tactici de supravietuire
Episodul arata tacticile de vanatoare ale dinozaurilor de mari dimensiuni, precum Utahraptorii sau Velociraptorii, precum si tacticile de aparare ale speciilor mai mici, de la Rahonavis la Pterosaurus. Printre metodele de supravietuire se aflau apararea in grup, urcatul in copaci sau chiar zborul.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.