Get Adobe Flash player

Alte stiinte

Cum se produc uraganele? De ce elemente este nevoie pentru aparitia vietii, si ce forme poate lua ea? Ce face ca structurile de mari dimensiuni sa stea in picioare? Cum s-a nascut Luna, si ce ne-am face fara ea?

Modulul ”Alte stiinte” este raspunsul Discovery pentru micile si marile intrebari pe care cu totii ni le punem (sau ar trebui sa ni le punem) la un moment dat. Folosind elemente din stiintele curiculare, aceasta serie de lectii incurajeaza cunoasterea dincolo de constrangerile manualului. In plus, a 50-a aniversare NASA este pretextul pentru cateva incursiuni fascinante si spectaculoase in spatiul cosmic.

Alte stiinte

Elemente din stiintele Pamantului - Terra, interior si exterior & Atmosfera Pamantului, vremea si clima

Clasele: 6-8 | Aria curiculara: Matematica si Stiinte

TERRA - INTERIOR SI EXTERIOR
Desi Pamantul s-a format cu miliarde de ani in urma, este in continuare o opera neterminata. Lectia explica actiunea fortelor care actioneaza asupra Pamantului din adancurile planetei, schim¬bandu-i structura. Elevii vor explora teoriile tectonicii placilor si a expansiunii fundului oceanic, vor afla de ce unii vulcani si anumite cutremure provoaca daune grave si vor descoperi ca pana si cei mai inalti munti vor scadea in altitudine in cele din urma.

ATMOSFERA PAMANTULUI, VREMEA SI CLIMA
Atmosfera Pamantului e alcatuira din multe straturi, iar fara aceasta, viata nu ar putea sa exis-te pe Pamant. Explorati caracteristicile atmosferei, modul in care aceasta interactioneaza cu Soarele pentru a produce anotimpurile, si motivele pentru care trebuie sa combatem poluarea, pentru a putea beneficia in continuare de prezenta atomsferei. Aflati mai multe despre caracte-risticile zonelor climaterice de pe Pamant si a modului in care plantele si animalele s-au adaptat la aceste conditii diverse. Asistati la efectele conditiilor locale asupra fenomenelor meteorologice si intelegeti de ce uraganele, tornadele si alte fenomene meteorologice extreme pot fi atat de distructive.

Logheaza-te pentru a descarca acest material video

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.