Get Adobe Flash player

Alte stiinte

Cum se produc uraganele? De ce elemente este nevoie pentru aparitia vietii, si ce forme poate lua ea? Ce face ca structurile de mari dimensiuni sa stea in picioare? Cum s-a nascut Luna, si ce ne-am face fara ea?

Modulul ”Alte stiinte” este raspunsul Discovery pentru micile si marile intrebari pe care cu totii ni le punem (sau ar trebui sa ni le punem) la un moment dat. Folosind elemente din stiintele curiculare, aceasta serie de lectii incurajeaza cunoasterea dincolo de constrangerile manualului. In plus, a 50-a aniversare NASA este pretextul pentru cateva incursiuni fascinante si spectaculoase in spatiul cosmic.

Alte stiinte

Elemente din stiintele Pamantului - Apa & Roci, Minerale

Clasele: 6-8 | Aria curiculara: Matematica si Stiinte

APA
Apa este una dintre cele mai valoroase resurse de pe Pamant. Influenteaza si sustine existenta tuturor organismelor vii de pe suprafata planetei. Descoperiti cum oceanele si curentele acestora influenteaza conditiile meteorologice si temperatura, aflati de ce circuitul apei este esential pentru flora si fauna, descoperiti de ce trebuie sa protejam rezervele de apa potabila si sa le aparam de poluare, si explorati felul in care tasarea si eroziunea modifica in continuare forma planetei.

ROCI, MINERALE
Suprafata Pamantului a suferit schimbari majore de-a lungul timpului. Aceste procese geologice de durata au format roci noi, depuneri de minerale, si au modificat compozitia solului. Investigati teoria, odinioara radicala, a uniformitarianismului, descoperiti insusirile si caracteristicile diferitelor tipuri de roci si aflati in ce fel depinde de aceste variatii ciclul de formare a rocilor. Asistati la procesul prin care organismele fosilizate produc surse pretioase de combustibil, intelegeti de ce unele minerale sunt mai valoroase decat altele si aflati de ce structura solului este atat de importanta pentru rezervele alimentare ale umanitatii.

Logheaza-te pentru a descarca acest material video

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.