Get Adobe Flash player

Alte stiinte

Cum se produc uraganele? De ce elemente este nevoie pentru aparitia vietii, si ce forme poate lua ea? Ce face ca structurile de mari dimensiuni sa stea in picioare? Cum s-a nascut Luna, si ce ne-am face fara ea?

Modulul ”Alte stiinte” este raspunsul Discovery pentru micile si marile intrebari pe care cu totii ni le punem (sau ar trebui sa ni le punem) la un moment dat. Folosind elemente din stiintele curiculare, aceasta serie de lectii incurajeaza cunoasterea dincolo de constrangerile manualului. In plus, a 50-a aniversare NASA este pretextul pentru cateva incursiuni fascinante si spectaculoase in spatiul cosmic.

Alte stiinte

Daca Luna n-ar exista

Ar mai exista viata pe Pamant in absenta Lunii? Lectia prezinta diversele teorii despre nasterea Lunii si arata importanta Lunii pentru Pamant, aratand modul in care Luna afecteaza clima terestra sau ciclul zilelor pe pamant si examinand ce s-ar putea intampla cu Pamantul daca Luna nu ar mai exista. Elevii vor afla mai multe detalii despre cele unsprezece misiuni ale navetelor Apollo, vor invata cauza eclipselor sau a deformarilor din solul lunar, despre limita Roche, sateliti, planetoide etc.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.