Get Adobe Flash player

Alte stiinte

Cum se produc uraganele? De ce elemente este nevoie pentru aparitia vietii, si ce forme poate lua ea? Ce face ca structurile de mari dimensiuni sa stea in picioare? Cum s-a nascut Luna, si ce ne-am face fara ea?

Modulul ”Alte stiinte” este raspunsul Discovery pentru micile si marile intrebari pe care cu totii ni le punem (sau ar trebui sa ni le punem) la un moment dat. Folosind elemente din stiintele curiculare, aceasta serie de lectii incurajeaza cunoasterea dincolo de constrangerile manualului. In plus, a 50-a aniversare NASA este pretextul pentru cateva incursiuni fascinante si spectaculoase in spatiul cosmic.

Alte stiinte

Cosmos - episoadele 5 & 6

Prin intermediul acestei lectii, elevii vor descoperi lumea fascinanta a gaurilor negre; vor intelege ce sunt, cum se formeaza, cum putem deduce prezenta lor, care sunt teoriile privitoare la evolutia lor, si care este importanta gaurilor negre pentru galaxia noastra si pentru Terra.
De ce nu pot fi observate direct exoplanetele? Totusi, cum reusesc astronomii sa le detecteze? Elevii vor invata nu doar ce sunt acestea, ci vor realiza un spectroscop primitiv, pentru a intelege principiile pe baza carora pot fi identificate exoplanetele. De asemenea, printr-un exercitiu creativ, vor fi indemnati sa se familiarizeze cu regiunile Universului si cu instrumentele care permit cercetarea acestuia.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.