Get Adobe Flash player

Alte stiinte

Cum se produc uraganele? De ce elemente este nevoie pentru aparitia vietii, si ce forme poate lua ea? Ce face ca structurile de mari dimensiuni sa stea in picioare? Cum s-a nascut Luna, si ce ne-am face fara ea?

Modulul ”Alte stiinte” este raspunsul Discovery pentru micile si marile intrebari pe care cu totii ni le punem (sau ar trebui sa ni le punem) la un moment dat. Folosind elemente din stiintele curiculare, aceasta serie de lectii incurajeaza cunoasterea dincolo de constrangerile manualului. In plus, a 50-a aniversare NASA este pretextul pentru cateva incursiuni fascinante si spectaculoase in spatiul cosmic.

Alte stiinte

Cosmos - episoadele 3 & 4

Lectia prezinta principiile de constructie si functionare a telescoapelor, de la cele de mici dimensiuni, pana la cele folosite de astronomi la examinarea spatiului cosmic. Elevii vor invata sa construiasca un telescop rudimentar, dar si sa recunoasca formatiunile astronomice pe care le examineaza telescoapele de mari dimensiuni.
Prin intermediul acestei lectii, elevii vor invata care sunt avantajele si potentialele dezavantaje ale colonizarii spatiului de catre om; vor invata sa se gandeasca la alternativele combustibilului pentru rachete sau la necesitatile unor misiuni umane in spatiul cosmic, pe alte planete.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.