Get Adobe Flash player

Alte stiinte

Cum se produc uraganele? De ce elemente este nevoie pentru aparitia vietii, si ce forme poate lua ea? Ce face ca structurile de mari dimensiuni sa stea in picioare? Cum s-a nascut Luna, si ce ne-am face fara ea?

Modulul ”Alte stiinte” este raspunsul Discovery pentru micile si marile intrebari pe care cu totii ni le punem (sau ar trebui sa ni le punem) la un moment dat. Folosind elemente din stiintele curiculare, aceasta serie de lectii incurajeaza cunoasterea dincolo de constrangerile manualului. In plus, a 50-a aniversare NASA este pretextul pentru cateva incursiuni fascinante si spectaculoase in spatiul cosmic.

Alte stiinte

Cosmos - episoadele 1 & 2

Lectia le ofera elevilor informatii despre modul in care oamenii de stiinta cauta semnale ale vietii extraterestre sau trimit in spatiu mesaje despre existenta civilizatiei terestre. Printr-un exercitiu, elevii vor afla cum se proiecteaza si se decide amplasarea unui radiotelescop integrat intr-o retea de cautare a vietii extraterestre, iar un alt exercitiu le solicita sa conceapa mesaje care, trimise in spatiu, ar putea arata unei alte civilizatii elementele esentiale ale civilizatiei pamantesti.

Dupa vizionarea episorului al doilea, elevii vor demonstra cum se produce expansiunea universului; in acelasi timp, prin materiale video si studiu la clasa, vor afla cine si cum a descoperit procesul de expansiune a universului, utilitatea acceleratoarelor de particule sau importanta materiei intunecate si a bosonului Higgs pentru explicarea unor fenomene fizice.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.