Get Adobe Flash player

Chimie

De la cele mai mici particule pana la cele mai complexe combinatii, natura din jurul nostru poate fi ”descompusa” si inteleasa cu ajutorul chimiei.

Lectiile din aceasta serie arata o alta fata a acestei stiinte: compusii nu sunt niste abstractiuni, ci substante de care ne folosim in viata de zi cu zi - iar tabelul periodic al elementelor devine mai usor de inteles prin activitati interactive care sa ajute elevii la intelegerea proprietatilor si utilizarilor grupelor de elemente.

Chimie

Bill Nye despre Genetica

Clasele: 6-8 | Aria curiculara: Matematica si Stiinte

Lectia consta in cinci module. Esentialul despre gene demonstreaza felul in care se transmit genele, unde se afla si cum functioneaza. Elementele genetice transpozabile este un episod care analizeaza descoperirile cercetatoarei Barbara McClintock si ofera mai multe informatii despre elementele genetice transpozabile, „genele mobile” care intra in alcatuirea tuturor organismelor vii. Despre ADN ofera mai multe infromatii despre structura si functiile ADN-ului. Manipularea ARN-ului si a ADN-ului explica elevilor cum functioneaza ARN-ul si ii ajuta sa exploreze cateva descoperiri extraordinare, care ne permit astazi sa cercetam si sa modificam structura ADN-ului. Viitorul geneticii ofera o privire in detaliu a interferentelor in structura ARN-ului si ofera variante de explorat pentru viitorul geneticii.

Logheaza-te pentru a descarca acest material video

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.