Get Adobe Flash player

Biologie

De la cine ai mostenit lobul urechii - si de ce? Ce stiu celulele sa faca? Ce este un biom? Ce a descoperit Darwin in insulele Galapagos si de ce sunt importante descoperirile lui pentru lumea noastra?

Lectiile de biologie din aceasta serie propun o abordare interactiva, in care elevii participa direct, prin studiu aplicat si exercitii la clasa, la intelegerea notiunilor fundamentale ale biologiei.

Biologie

Bill Nye despre Biologie

Clasele: 6-8 | Aria curiculara: Matematica si Stiinte

Lectia include cinci module-episod, care trateaza diferite tipuri de micro-organisme, precum si diviziunea celulara. Scopul principal al lectiei este ca elevii sa inteleaga procesul de mitoza printr-o activitate de laborator, iar apoi sa o compare cu meioza. Modulul Microbiologia ofera informatii despre procariote, eucariote si archae, precum si despre inceputurile microbiologiei. Diviziunea celulara analizeaza diferitele procese implicate in diviziunea celulara, precum si modul in care cercetarile in domeniul celulelor susa embrionare ar putea schimba viitorul medicinei. De la hrana la energie ii invata pe elevi despre mitocondrie si ilustreaza procesul prin care corpul transforma hrana in energie utilizabila. Hormonii si nervii arata felul in care substantele chimice ajuta la functionarea sistemului nervos si discuta hormonii produsi pe cale naturala de corpul uman. Biodiversitatea si ecosistemele exploreaza numeroasele legaturi dintre oamenii, plantele si animalele care coabiteaza pe planeta Pamant.

Logheaza-te pentru a descarca acest material video

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.