Get Adobe Flash player

Matematica

Matematica nu este atat de abstracta pe cat cred multi. Lectiile din aceasta serie arata ca orice element al matematicii poate fi util in viata de zi cu zi, de la functii si grafice in interpretarea hartilor la numerele rationale si ideea de divizibilitate, importanta triunghiului in arhitectura sau elemente de statistica.

Partea teoretica a fiecarei lectii este completata de exercitii sau activitati care sa familiarizeze elevii cu aplicatiile directe ale teoriilor studiate.

Matematica

Bill Nye despre Astronomie

Clasele: 6-8 | Aria curiculara: Matematica si Stiinte

Lectia este alcatuita din patru module. Structura sistemului solar analizeaza procesul prin care omenirea a ajuns la concluzia ca soarele e centrul sistemului nostru solar. Miscarea in spatiu discuta teoria generala a relativitatii si explica cum s-a schimbat intelegerea oamenilor asupra spatiului cosmic datorita telescopului spatial Hubble. Radiatiile cosmice discuta teoria Big Bang-ului si descoperirea care a confirmat-o cu dovezi. Astronomia discuta perioada de glorie a astronomiei si misterul universului nostru, care se afla in constanta acceleratie. 

Logheaza-te pentru a descarca acest material video

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.