Get Adobe Flash player

Chimie

De la cele mai mici particule pana la cele mai complexe combinatii, natura din jurul nostru poate fi ”descompusa” si inteleasa cu ajutorul chimiei.

Lectiile din aceasta serie arata o alta fata a acestei stiinte: compusii nu sunt niste abstractiuni, ci substante de care ne folosim in viata de zi cu zi - iar tabelul periodic al elementelor devine mai usor de inteles prin activitati interactive care sa ajute elevii la intelegerea proprietatilor si utilizarilor grupelor de elemente.

Chimie

Atomii: Elementele fundamentale ale materiei

Clasele: 9-12 | Aria curiculara: Matematica si Stiinte

Lectia prezinta elementelor fundamentale ale atomului si analizeaza modul in care cunostintele noastre despre acesta ne-au modificat perspectiva asupra universului. Elevii vor invata despre atom, structura si compozitia sa, vor fi familiarizati cu numele si contributiile celor mai importanti oameni de stiinta din domeniu, de la Planck si Einstein la Schrodinger si Heisenberg, precum si cu energia nucleara, istoria descoperirii bombei nucleare si implicatiile acesteia. De asemenea, modulul prezinta notiunile de baza ale mecanicii cuantice.

Logheaza-te pentru a descarca acest material video

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.