Get Adobe Flash player

Biologie

De la cine ai mostenit lobul urechii - si de ce? Ce stiu celulele sa faca? Ce este un biom? Ce a descoperit Darwin in insulele Galapagos si de ce sunt importante descoperirile lui pentru lumea noastra?

Lectiile de biologie din aceasta serie propun o abordare interactiva, in care elevii participa direct, prin studiu aplicat si exercitii la clasa, la intelegerea notiunilor fundamentale ale biologiei.

Biologie

Adevarul despre dinozauri

In aceasta emisiune, Jack Horner, celebru paleontolog, analizeaza asemanarile si diferentele dintre dinozaurii adulti si puii lor. Concentrandu-si atentia pe doua specii deja bine cunoscute, Triceratops si Tyranosaurus Rex, Horner a ajuns la concluzia ca presupunerile noastre despre dinozauri trebuie sa se schimbe. De fapt, diferentele dintre puii si parintii de Tyranosaur sunt atat de mari incat, initial, fosilele descoperite au fost considerate ca reprezentand specii diferite. De ce dinozaurii au evoluat in acest fel si ce efect a avut acest lucru asupra supravietuirii lor sunt intrebari la care oamenii de stiinta au raspuns abia in ultimii ani.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea downloada materialele PDF destinate profesorilor.