Spinosaurus

Spinosaurus

Semnificatia numelui:“şopârlă cu spinare”
Perioada:Cretacic (138 - 65 milioane î.e.n.)
Dimensiuni:12 - 18 metri lungime
Greutate:6 - 20 tone
Teritoriu:Africa de Nord

Spinosaurus îşi trage numele de la ţepii uriaşi, de până la 1,5 metri, care se ridicau din coloana vertebrală – probabil uniţi printr-o membrană relativ flexibilă – şi foloseau, probabil, la ritualurile de împerechere, la impresionarea rivalilor şi la reglarea temperaturii corpului.

Biped şi carnivor, el se hrănea probabil cu alţi dinozauri, dar şi cu peşti (forma botului aminteşte de cel al crocodililor), şi rămâne unul dintre cei mai mari dinozauri descoperiţi. Din păcate, nu s-au găsit decât puţine specimene, şi acestea incomplete.

Descarca si coloreaza